HA YL Klub lapja

Vissza a kezdőlapra HA YL Klub tagjai HA Yl-OM verseny kiírása HA YL AWARD kiírása CQ YL verseny eredmények

Célja:

A női rádióamatőrök összefogása, forgalmazásuk aktivitásának fokozása, szakmai segítségnyújtás. A rádióamatőr utánpótlás nevelésben való közreműködés. A HA-YL AWARD nemzetközi és hazai népszerűsítése az eddigi aktivitásunk és egyéb rádióamatőr tevékenységünk fokozásával.

A klub rövid története

HA1YL 1936-os megjelenése óta az éter hullámain folyamatosan voltak hallhatók magyar lányok. A 60-as évek közepétől a kollektív állomásokon nagyon sok YL hallatta hangját. Az átjátszók beindítása után különösen sok YL és XYL került mikrofon közelbe. Az ország különböző részein élő női rádióamatőrök jobb kapcsolattartása céljából 1981-ben alakítottuk meg a HA-HG YL KÖR-t. Az átjátszókon 5 éven keresztül minden hónapban 1 órai YL beszélgetésekből szoros barátságok születtek. 1981-ben Kecskeméten rendeztük meg az első YL találkozót, amely az ország első baráti rádióamatőr találkozója volt. Éveken keresztül mindig más YL szervezésében más városban (Siófok, Szentendre, Szolnok, Zirc, Velence, Tőserdő, Dunakeszi) rendeztünk találkozókat. Jelenleg a nagy országos rádióamatőr találkozók adnak helyet az YL találkozóknak is. 1973-ban megalakult az első női rádióklub Siófokon HA3XYL hívójellel.

MRASZ támogatással 1987. óta minden év március első hétvégén rendezzük meg a YL aktivitási versenyt, ahol lehetőséget akartunk biztosítani a női rádióamatőrök aktivizálására és a nemzetközi nőnapon történő felköszöntésére. 1996-tól HA YL-OM versennyé alakult. A verseny népszerűsége egyre nő. 2003-tól a verseny a MRASZ RH minősítő versenye. 2004-ben módosulnak a verseny szabályok! A 2004-től használható verseny LOG vezető program letölthető lesz innen.

A HA-HG YL KÖR 1994 májusban HA YL KLUB néven folytatta tevékenységét. A klubnak jelenleg 86 tagja van, vezetője HA5FQ aki a MRASZ YL ügyintézője.

1996-ban adtuk ki a HA-YL AWARD diplomát. A diploma megszerezhetőségének érdekében YL AKTIVITÁSI napokat rendeztünk március 1-8-ig és október 24-31-ig. A feltételek legkönnyebben a HA YL-OM verseny alatt teljesíthetők.

Tagjaink szép számmal és jó eredményekkel szerepeltek más Rádióforgalmi, Rádiós Tájékozódási Futás és Rádiótávírász versenyeken.

A legaktívabb rádióamatőr hölgyek elismerésére létrehoztuk az Év női rádióamatőre címet. Díjazottak HA3GN HA3GQ HA5BA HA5CJK HA5FQ.

Várjuk minden aktív YL és XYL jelentkezését a klub tagjai sorába. Jelentkezni HA5FQ-nál lehet.
Támogatókat is szívesen fogaduk.