Budapesti QSL iroda hírei

Kezdőlap QSL ügyintézés rendje 2002-es évi beszámoló MRASZ-BSZ honlapja

 
  A Budapesti QSL iroda címe:   Bp.V.ker 1053 Curia u 3. II.emelet 2.   (Budapesti sportszékház) postai küldeményt ide nem lehet küldeni.

  Nyitvatartási idő: A koronavírus járvány idejére a Curia utcai iroda átmenetileg zárva!
Korom miatt az irodát a lakásomon üzemeltetem.
Az érkező lapokat megkapom, a küldendőket továbbítom a MRASZ QSL irodába.
A lapokat el tudom juttatni postán ha kapok tőled megcímzett postakész borítékot.
Normál méretű postakész borítékba kb.20 dkg lapot, közepes méretű postakész borítékba közel 50 dkg lapot. tudok küldeni.Postacímem megtalálható a QRZ.com-on.
Személyes találkozást telefonon, e-mailen skype-on, messengeren vagy viberen beszélhetünk meg.

   QSL ügyintéző:  HA5FQ Németh Márta

  Telefon: 06-20-525-0754

  Mottó: The QSL card is the final courtesy of a QSO!   Az összeköttetés befejezését a QSL lap elküldése jelenti.
 
 

2020.I.1. -töl a MRASz QSL iroda a szövetség tagegyesületei és a tagszervezeteinek a MRASZ tagnyilvántartásába bejelentett tagjai részére a QSL lapjaikat korlátlanul ingyenesen továbbítja külföldre is.  A kedvezmény a jogosult személy nevére szóló bejelentett és a saját nevére szóló, regisztrált hívójelei, a tagszervezet bejelentett közösségi hívójele után vehető igénybe.
Az alaphívójelen felüli hívójelek regisztrációja ingyenes.

A pártoló tagok és a QSL-iroda használati jogosultságot szerzettek részére a külföldre küldendő QSL lapok súlydíja:   3500 Ft/kg
2021.I.1. -től megszűnik a QSL iroda használó és pártoló tagviszony. A MRASz QSL irodát csak a rádióklubok tagjai vehetik igénybe. A klubok listája a MRASz honlapján megtalálható. Szívesen segítek a ebben.
A QSL lapok továbbítása ingyenes.

Külföldre küldendő lapokat a QSL VÁLOGATÁSI LISTA szerint kell sorbarendezni, figyelembe véve, hogy néhány országban egyáltalán nincs QSL iroda!
Ha az állomás menedzseren keresztül kéri a lapot, akkor menedzserének irodája szerinti körzethez kell besorolni.

Sok expedíciós, ill. ritka állomás nem válaszol az irodán keresztül küldött lapokra.
Ezért QSL lap írás előtt érdemes utána nézni az elérhető DX hírekben vagy a http://www.qrz.com weboldalon az állomások lapküldési szokásainak.

Néhány állomás ill. menedzser akiknek nem érdemes irodán keresztül lapot küldeni, mert csak direkt válaszolnak, esetleg visszaküldi a partner iroda. pl:
A41KJ, A41MO, A41NN, A47RS, 5Z4FM, AC7DX, DJ1CW, EA5GL, EA7FTR, EB7DX, EK6LP, EP3SMH, F6FNU, FG5FR, G3KHZ, HR1RMG, I1YRL-4$, IV3OWC, I2YSB, JA1UT-$+IRC, JW0HR, JW0HS,JY5HX, K3TEJ, KG4BV, KU9C, N4NGR, NI5DX, OK1DOT, OY1CT, OZ6HPS, PZ5RA, RW6HS-2IRC, SU1SK, T77C, TI4SU, TZ9A, UA3DX, V51AS 2$, VK4AAR, VK9NL, VK9NS, VR2XMT, W3HC, W3HNK, W8CNL, WH6LU, XV9DT, XW2A, YB9BU, YK1AO, Z35M.........

A  HA QSL BUREAU CÍME: 2015 V. 1-től  Box: 231, BUDAPEST, H-1325 A nyomtatandó QSL lapokra az esetleges változások miatt ne írjatok címet, elegendő a lapra írni: QSL via MRASZ QSL BUREAU, mert az IARU honlapjáról letölthetők az állandóan frissített QSL iroda címek.

A QSL lap csere a rádiózással velejáró hagyomány. Sokan várják QSL lapjainkat! VIllik válaszolni a partner állomástól kapott QSL lapra, hiszen neki fontos lehet a lapunk.
A QSL lap elmaradása nem csak az adott állomásról állít ki rossz bizonyítványt, de az egész magyar rádióamatőr társadalom megítélését is kedvezőtlenül befolyásolja.

Itt megtekinthetők milyen lapok jönnek a QSL Irodába hónapról hónapra.
	QSL átvétel		Internet az irodában	      Elküldendő lapok rendezése	  QSL iroda a Burabun